Så här hittade jag hem till K-Fastigheter

Ibland stramar livet för precis alla, och man kämpar så hårt för vändningen. Så även för mig, kanske lite väl mycket i sina stunder. Mina livsbottnar har varit mycket djupa.

Idag, vid relativt hög ålder, förstår jag att allt är i mina egna händer. Mitt nu är dessutom i princip alltid en produkt av mina egna beslut.
Så jag fattar nya beslut, alltid, för att nå dit jag vill. Svåra och obekväma om vartannat, men ack så av stunden tvungna.
Eller som min far en gång sade: ”Det finns bara ett sätt att få något gjort och det är genom att göra något”.

Jag föll igenom livets tunna is för si och så många år sen och beslutade mig då för att lägga mitt återkomstens extrakämp på tider då andra vilade, för att på det viset vinna momentum och livsmark, även i små gester.

En fredag kväll berättade jag om detta i ett inlägg på det sociala mediet Linkedin. Om kraften i att bjuda till när man egentligen som minst vill eller orkar det.

Jag skrev något i stil med:
”Tips. Om du vill skapa förändring, jobba extra hårt fredagkvällar, när alla andra är ute och festar…”. Inlägget fick nästan en halv miljon views, delades överallt och uppenbarligen tog det skruv. Inbillar mig att flitens fredagslampa tänts i många små stugor sen dess.

Samtidigt, precis då, vid ett skrivbord i södra Sverige, satt en ung herre och jobbade extra hårt just denna kväll. Han skrev till mig och berättade detta. Det blev skratt, igenkänning och grundstenen till en fantastisk vänskap.

Denne unge herre var Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter. Alltså VD per beskriven titel. Över tid har jag förstått att Big Boss är det sista han är.

Aldrig förr i min 37 bolag långa karriär har jag mött en människa eller ett bolag som brinner så hårt för sin kund. Hyresgästen. Hans totalt ickeegoistiska tillika uppoffringsmässiga förhållningssätt till sitt uppdrag har lärt mig så mycket.
”Per, det är rätt enkelt. Vi skapar inte lägenheter, vi skapar hem. Identiteten i att ha just ett eget hem är bland livets största. Att få vara med och skapa detta är förändring, livets lyx, den stora rikedomen”.

”Här på K-Fastigheter talar vi så alla förstår”.
Jacob är ovanpå allt mycket angelägen om att aldrig ramla omkull i oförståeliga affärstermer. Vi lever i tider då vi ju knappt förstår vad akademin vill berätta. Så på K-Fastigheter är tonen enkel. Inkluderandet gäller alla i verksamheten, i alla positioner. Inkluderandet är stenskrivet i den interna företagskulturen men även skapandet av inkluderande där ute i samhället.

”Hans förutsättningar kanske inte var världens bästa, men jag beslutade mig för att ge honom chansen”. Jacob berättar med glöd i ögon om den unge halvt uträknade killen som han bjöd in till en tjänst. Idag är denna unge kille långt uppe i organisationen som arbetschef över hela verksamheten.

Värmen, nytänket, modet, hjärtat, det hårda arbetet och kundfokuset har skapat det K-Fastigheter jag bugar så djupt för. Och allt det genomsyrar idag precis alla jag mött som arbetar där. Rent, friskt, vackert.

Idag har min och Jacobs vänskap etablerats och byggts ut. Vi träffas som vänner men även som ömsesidigt rådgivande i våra visioner om att skapa förutsättningar för skonsamma och möjliga liv.
Vi driver projekt ihop, numer med människor som börjat driva projekt ihop, som i sin tur byggt gemenskaper och driver projekt ihop.
Ringarna på vattnet av ett enkelt litet arbetspass och en aktiv rörelse en sen fredagskväll är oändliga.

Så jo, visst är det så. De stora effekterna av de små insatserna. Helst då alla andras högtalare är avstängda. Då är det lätt att göra sig hörd och skapa det som sedermera blir till soluppgång för så många, inklusive en själv.

Och ljust blev det även för mig. Och vänskapen med Jacob, den består.
Där våra samtalsämnen är allt från sunt affärsmannaskap till kärlek och relationer.